Egészséges az aszalt szilva fogyasztása?
A szilva mindig azon gyümölcsök közé tartozott, amit akkor szerettünk a legjobban, ha édesen szedtük le a fáról. Szerencsére az aszalt szilva biztosan éretten kerül a csomagba, hiszen az aszalás után pont a cukortartalma marad meg. Érdekes, hogy egy apró szilva mennyi cukrot tartalmazhat, de ez nem jelenti azt, hogy nem szabad fogyasztani. Amikor az étkezésről beszélünk, akkor meg kell szabni bizonyos határokat, ami nagyon sokszor az édesítőszerekre vonatkozik.
A gyümölcsök, így aszalt szilva is úgynevezett természetes fruktózt tartalmaz, ami sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben és jóval gyorsabban elégetjük. Tény, hogy nem szabad túlzásba esnünk, de pár szem aszalt szilva elfogyasztása biztosan nem fog megártani a testünknek. Ellenkezőleg! A megfelelő diéta kialakításához jól fog jönni a gyümölcsök rendszeres fogyasztása is. Ha pedig egész nap a városban rohangálunk és még rendesen enni sincs időnk, akkor mindig legyen némi aszalvány a táskánkban!
Sima krumpli helyett válasszuk az édesburgonya rendelést!
Miután hazaértünk a rohanásból, megint el kell döntenünk, hogy milyen ételeket teszünk az asztalra. Az édesburgonya rendelés nem szerepel a magyarok kedvenc elfoglaltságai között, de szerencsére egyre inkább fejlődünk ebben is. A batáta főleg a latin országokban felkapott, ahol rengeteg ételt kísér. A hagyományos krumplival ellentétben, valamivel édesebb növényt kapunk, amit többféle módon is elkészíthetünk. Van, aki párolva szereti, más olajon süti meg, mégis az a legjobb, ha több zöldséggel keverjük össze.
A megfelelő táplálkozás elengedhetetlenül fontos a mai világban, ahol gyakran kevesebbe kerül egy gyorséttermi menü, mint 1 kg bio zöldség. Ilyen tendenciák mellett nem mindegy, hogy mire teszünk félre, bár az édesburgonya rendelés lényegesen megkönnyíti a dolgunkat. Nincs más teendőnk, mint kiválasztani a szükséges mennyiséget, beletenni az online kosárba és máris lehet fizetni. Pár napon belül házhoz szállítják a zöldségeket és már folytathatjuk is a sütést és a főzést.